Gluténmentesen élni és jót enni!

Gluténmentes 15 perces Túrófánk házi sárgabaracklekvárral

Kihagyhatatlan finomság!



Gyors meglepetés a családnak, hétköznapokra. 🙂



Ha fánk szezon, akkor legyen egy gyors túrófánk. 
Egy hosszú fárasztó nap után is, gyorsan elkészíthető, a tésztája nagyon egyszerűen összeállítható, csupán pár percet vesz igénybe, és már tálalható az asztalra a friss meleg túrófánk a gyerekek, felnőttek örömére, finom házi baracklekvárral. 🙂

Érdemes kipróbálni, mert ez egy kihagyhatatlan gyors finomság! 🙂


Gluténmentes Túrófánk házi sárgabaracklekvárral recept
Hozzávalók:

Fánk:

25 dkg tehéntúró
3 db tojás
175 g tejföl
3 ek cukor vagy más édesítőszer: Agavé szirup, méz, kókuszcukor, gyümölcscukor stb.
1 csipet *Himalája só
25 dkg Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – az Aldiban is kapható
1 kk szódabikarbóna
Sütés:
5 dl kókuszolaj
Tálalás:
porcukor
házi sárgabaracklekvár


Gluténmentes Túrófánk recept
elkészítése:
A túrót egy villával összetörjük, és a fánk hozzávalóinál lévő alapanyagokat hozzáadjuk, a tojást, a tejfölt, a cukrot, majd a liszttel elkevert sót és szódabikarbónát is, és jól elkeverjük.

Serpenyőben felforrósítjuk a kókuszolajat. Majd egy evőkanállal szaggassuk bele a túrófánkokat.

Figyeljünk arra, hogy sütés közben a fánkok megdagadnak és megfordulnak, így egyszerre ne sokat süssünk. Maguktól is megfordulnak, de akár segíthetünk egy szűrő kanállal, ennek a segítségével én gyorsan meg szoktam fordítani, mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük, adagonként 6-7 perc alatt.



Ha elkészültek, szedjük ki papírtörlőre és forrónk tálaljuk, ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, meglocsolhatjuk agavé sziruppal, vagy mézzel. Adhatunk hozzá finom házi sárgabaracklekvárt. De ha nincs ilyenünk, akkor cukormentes lekvárokat itt lehet kapni.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!