Gluténmentesen élni és jót enni!

Mandulás répatorta egy kis extrával

Szerelem első falásra!

 

30 perces sütemény, mely egyszerű és elképesztően finom. 🙂

 



Csak úgy falatozzák ezerrel, mert isteni finom. Akit megkínálsz, az tuti sokáig nyaggat majd, hogy készítsd el újra és újra. 🙂
Mindenkinek ajánlom, sőt kezdőknek is, mert roppant egyszerű elkészíteni, szinte elronthatatlan sütemény. Arról nem is beszélve, hogy akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, igazi vendégváró süti.

 


Mandulás répatorta mascarponével recept 
Hozzávalók:

4 db tojás
egy csipet Himalája só
10 dkg cukor
12 púpos ek őrölt mandula
5 púpos ek Alfa-Mix lisztkeverék gluténmentes
30 dkg sárgarépa – reszelve
1 csomag sütőpor
1 kk vanília aroma
½ kk őrölt gyömbér
¼ kk őrölt szerecsendió
1 kk őrölt fahéj
Mascarpone krémhez:
250 g mascarpone – szobahőmérsékletű legyen
4 ek porcukor – ízlés szerint, lehet kevesebb is
1 kk vanília aroma
250 ml habtejszín
1 db habfixáló
Ízlés szerint:
eper lekvár
porcukor


Mandulás répatorta
elkészítése:

A sárgarépát lereszeljük sajtreszelőn. Majd tegyük félre.

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és elkeverjük.

Ezt követően, állítsuk össze a répatorta masszáját: egy tálban a tojást felütjük és egy robotgép segítségével elkezdjük lazán, habosra keverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a sót. Majd hozzáadjuk az őrölt mandulát és a lisztet, majd a vaníliát, gyömbért, szerecsendiót és fahéjat. Jól keverjük el.


A végén jön hozzá a reszelt sárgarépa. Ezt már egy fakanál segítségével keverjük el.

Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 18-20 percig süssük. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett. Végezzünk tűpróbát.

Amíg sül a répatorta, addig keverjük össze a vaníliás mascarpone krémet.


A tejszín a robotgéppel verjük habosra, majd adjuk hozzá folyamatosan a habfixálót. Ha kész, tegyük félre.

A mascarponét egy másik tálba tegyük bele, adjuk hozzá a vanília aromát, a porcukrot és a robotgép segítségével keverjük össze.

Majd ezt követően, kanalanként adagoljuk hozzá a felvert tejszínt, és ezt már fakanál segítségével keverjük össze. Ha elkészültünk, tegyük félre.


Ha megsült a répatorta, tegyük egy tálcára, távolítsuk el a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Majd kenjük meg a tetejét a vaníliás mascarpone krémmel. Vagy kenjünk a torta tetejére vékonyan eper lekvárt és úgy rá a mascarpone krémet. Vagy akár csak porcukorral meghintve is kínálhatjuk a családnak. Én készítettem ilyet is és olyat is.
Kedves egészségetekre. 🙂

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/glutenmenteskonyha.klarissza/

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!