Mandulás répatorta egy kis extrával

Szerelem első falásra!

30 perces sütemény, mely egyszerű és elképesztően finom. 🙂

Csak úgy falatozzák ezerrel, mert isteni finom. Akit megkínálsz, az tuti sokáig nyaggat majd, hogy készítsd el újra és újra. 🙂

Mindenkinek ajánlom, sőt kezdőknek is, mert roppant egyszerű elkészíteni, szinte elronthatatlan sütemény. Arról nem is beszélve, hogy akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, igazi vendégváró süti.



Mandulás répatorta mascarponével recept 

Hozzávalók:


4 db tojás

egy csipet Himalája só

10 dkg cukor

12 púpos ek őrölt mandula

5 púpos ek Alfa-Mix lisztkeverék gluténmentes

30 dkg sárgarépa – reszelve

1 csomag sütőpor

1 kk vanília aroma

½ kk őrölt gyömbér

¼ kk őrölt szerecsendió

1 kk őrölt fahéj

Mascarpone krémhez:

250 g mascarpone – szobahőmérsékletű legyen

4 ek porcukor – ízlés szerint, lehet kevesebb is

1 kk vanília aroma

250 ml habtejszín

1 db habfixáló

Ízlés szerint:

eper lekvár

porcukor



Mandulás répatorta

elkészítése:


A sárgarépát lereszeljük sajtreszelőn. Majd tegyük félre.

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és elkeverjük.

Ezt követően, állítsuk össze a répatorta masszáját: egy tálban a tojást felütjük és egy robotgép segítségével elkezdjük lazán, habosra keverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a sót. Majd hozzáadjuk az őrölt mandulát és a lisztet, majd a vaníliát, gyömbért, szerecsendiót és fahéjat. Jól keverjük el.



A végén jön hozzá a reszelt sárgarépa. Ezt már egy fakanál segítségével keverjük el.

Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 18-20 percig süssük. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett. Végezzünk tűpróbát.

Amíg sül a répatorta, addig keverjük össze a vaníliás mascarpone krémet.



A tejszín a robotgéppel verjük habosra, majd adjuk hozzá folyamatosan a habfixálót. Ha kész, tegyük félre.

A mascarponét egy másik tálba tegyük bele, adjuk hozzá a vanília aromát, a porcukrot és a robotgép segítségével keverjük össze.

Majd ezt követően, kanalanként adagoljuk hozzá a felvert tejszínt, és ezt már fakanál segítségével keverjük össze. Ha elkészültünk, tegyük félre.



Ha megsült a répatorta, tegyük egy tálcára, távolítsuk el a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Majd kenjük meg a tetejét a vaníliás mascarpone krémmel. Vagy kenjünk a torta tetejére vékonyan eper lekvárt és úgy rá a mascarpone krémet. Vagy akár csak porcukorral meghintve is kínálhatjuk a családnak. Én készítettem ilyet is és olyat is.

Kedves egészségetekre. 🙂

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/glutenmenteskonyha.klarissza/

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , ,
Tovább a blogra »